Limonádový deň

Výroba chladených ovocných „drinčíkov“ v Školičke. Lepili sme, kreslili sme, strihali sme, krájali, zdobili, tancovali, spievali…

ZuzkaBalcova

Reforma

Kurikulárna reforma školstva- tak skloňované slová dnes. Mnoho vecí, ktoré reforma ponúka / predstavuje, už máme v našej škole zvládnutých a odskúšaných. Samozrejme, stále chceme napredovať, vzdelávať sa, preto sme sa prihlásili aj do pilotu. Viac

Hejného metóda

Úvod do prostredia „Evidencia“, príprava na prácu s údajmi a grafmi. Rozvoj analytického myslenia už v 1. ročníku. Hejného metóda nám dáva iný rozmer, prepája súvislosti. Matematika je v našej škole posilnená, bez problémov zvládame aj klasiku- tradičný počítací „dril“, slovné úlohy.

Deň jazykov

Deň jazykov bol výživný na nové poznatky a zábavky. Naši „veľkáči “ si najprv pozreli a prečítali zaujímavosti o Európe a o rôznych jazykoch, ktorými sa v Európe dohovárame. Zablúdili aj do histórie a zistili informácie o vzniku nášho jazyka a ostatných slovanských jazykov. Vypočuli si v takmer 50 -tich jazykoch poďakovanie, počítanie, slovíčka áno / nie. Keď už bolo čítania a počúvania priveľa, pustili sa do výroby veľkej mapy Európy. Pre viac zábavy si pridali aj pozdravy a vlajky. Na zemi si skúsili vyložiť z rôznych hračiek a pomôcok hranice niektorých európskych štátov.

Bloková výučba, projektové vyučovanie, integrované tematické vyučovanie, skupinová práca- rozvoj veľkého množstva kompetencií.